SOLGAR PLUSZnanost vjeruje u iznimnu vrijednost kombinacije citrusa i vitamina E u očuvanju zdravlja srca

Novi rezultati pokazuju da dvanaest tjedana suplementacije zaštićenom patentiranom mješavinom ekstrakata citrusa i vitamina E može smanjiti razine upalnih markera i potaknuti zdravlje srca.

Prema novim podacima SourceOne Global Partnera, utvrđeno je da kombinacija polimetoksiliranih flavona i palminih tokotrienola smanjuje visoko osjetljivi C reaktivni protein (hsCRP) za 42%. CRP je marker upale koji se koristi kao pokazatelj kardiovaskularih događaja.

Studija - otvoreno ispitivanje provedeno u pet njemačkih bolnica na 84 osobe - koristilo je dozu od 300 mg na dan zaštićene formulacije polimetoksiliranih flavona citrusa i kompleksa palminog tokotrienola (Cholesstrinol NHP, SourceOne). NutraIngredients-USA nisu vidjeli potpune podatke.

„U tom 12-tjednom ispitivanju Cholesstrinola HP, hsCRP je bio značajno snižen kod svih pacijenata, od prosječnih 2,4 ml/l na 1,4 mg/l  (-42%); kod pacijenata koji su najbolje reagirali, hsCRP se smanjio od 3,6 mg/l na 1,7 mg/l (-57%) što znači znatno niži rizikkardiovaskularnogoboljenja,“ rekao je dr. Andreas Supersaxo, član Source One-ovog Medicinskog i znanstvenog odbora, i rektor R&D za Vesifact of Baar, Švicarska.

Jesse Lopez, predsjednik & CEO u SourceOne, priopćio jeNutraIngredients-u USA da će rezultati biti dio manuskripta koji će biti objavljen. „Ovaj su puta Journal of Nutrition or Alternative Therapies in Health and Medicine vodeći kandidati,“ rekao je Lopez.

Prosječna razina hsCRP na početku ispitivanja bila je 2,4 mg/l. Tvrtka je priopćila kako je općenito nađeno da suplementacija Cholesstrinolom smanjuje hsCRP razinu na 1,4 mg/l.

Lopez je potvrdio da se ispitivanje u tom području nastavlja: „Iduća faza ispitivanja uključivat će placebo kontroliranu studiju sa 3 skupine osoba s dodatnim krajnjim kliničkim točkama mjerenja, uključujući C-reaktivni protein, profile lipida i druge markere upale, uključujući NF-kappaB,“dodao je Lopez.

Značaj upale

„Mnogi vodeći  autoriteti u medicinskoj zajednici smatraju kroničnu upalu  jednakim ili čak važnijim markerom kardiovaskularnog statusa od razine kolesterola ili triglicerida, te se i dalje  usredotočuju na suplementaciju ekstraktima citrusa kao što su polimetoksilirani flavoni zbog njihovih opsežnih koristi za smanjenje učestalosti kronične upale,“rekao je dr. Supersaxo. „Kronična upala  postala je značajan čimbenik, ne samo za kardiovaskularno zdravlje, nego i sveukupni zdravstveni status i dobru kondiciju.“


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

SVI ČLANCI.. • Dnevna nadoknada nutrijenata

  VM-75 visoko je učinkovita formula vitamina i minerala za sportaše i sve osobe s izraženom povećanom potrebom organizma zbog neurednog stila življenja i/ili nedostatne prehrane, te za osobe na dijeti. Vitamini i minerali formulirani su tako da omoguće maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese.
 • Imunitet

  Dolaskom hladnijeg vremena sve se češće javljaju simptomi prehlade i drugih oblika blažih infekcija, najčešće gornjeg dijela respiratornog sustava. Iako zapravo nema direktne veze između temperature okoline i razvoja zaraznih bolesti, posredno pothlađivanje organizma dovodi do slabljenja imunološkog odgovora na razne mikroorganizme iz okoline, tj. različite uzročnike upalnih promjena u dišnom, ali i u ostalim organskim sustavima, što dovodi razvoja bolesti i pratećih simptoma.
 • Kalcij

  Solgar u svojoj paleti ima nekoliko proizvoda s kalcijem, različitih s obzirom na oblik, dozu i kombinacije s drugim sastojcima
 • Nanotehnologija u službi zdravlja

  Unutar zahtjevne industrije dodataka prehrani Solgar se još od davne 1947., pa sve od današnjih dana, ističe svojim inovativnim i promišljenim pristupom stvaranju vrhunskih proizvoda. Nanotehnologija, tzv. tehnologija budućnosti, u Solgaru je već sada stvarnost.
 • Nutri Nano CoQ10 - nanotehnologija u službi zdravlja

  Nanotehnologija predstavlja molekularnu proizvodnju odnosno građenje stvari i predmeta na razini atoma, grupirajući pojedine atome i molekule, što u osnovi znači "precizno postavljanje pojedinačnih atoma na pravo mjesto". Riječ nanotehnologija proizlazi iz nanometra, što znači milijarditi dio metra, odnosno, nanometar je jedinica za duljinu koja iznosi milijunti dio milimetra. Slikovito možemo reći da je nanometar u odnosu prema milimetru tako velik kao nogometna lopta prema zemaljskoj kugli. Na toj duljini može se rasporediti otprilike 5-10 atoma jedan pored drugog.
 • Osteoartritis

  Za razliku od drugih glukozamina, Solgarov je biljnog porijekla kao i svi drugi sastojci u proizvodu, što ga čini prvim izborom za sve koji vode računa o svom zdravlju
 • Vene i venska cirkulacija

  Rezultati studija ukazuju na snažna anti-aterogena svojstva citrus bioflavonoida, uz hepatoprotektivni učinak (nema elevacije jetrenih enzima). Bioflavonoidi se, stoga, opravdano svrstavaju u skupinu najaktivnijih djelatnih tvari sa ciljanim učinkom na zaštitu krvnih žila.
 • Zdravo mršavljenje

  Solgar multivitaminsko-multimineralne formulacije idealna su nadopuna dijetalnom režimu prehrane, ponajprije zato što na jednostavan i dobro prihvaćen način pružaju dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata