SOLGAR PLUSZdravo mršavljenje

Solgar multivitaminsko-multimineralne formulacije idealna su nadopuna dijetalnom režimu prehrane, ponajprije zato što na jednostavan i dobro prihvaćen način pružaju dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata

Dolazak proljeća, ljepše vrijeme i boravak na otvorenom često su razlog za početak dijetalnog režima prehrane, koji ima za cilj redukciju tjelesne mase, tj. mršavljenje. Tjelesna težina uglavnom se doživljava kao estetski, a ne toliko kao zdravstveni problem, a trebalo bi biti upravo suprotno. Prekomjerna tjelesna težina predisponirajući je faktor za niz bolesti među kojima su najznačajnije hipertenzija i dijabetes. Neravnoteža između unosa energije putem hrane, i potrošnje energije u metaboličkim procesima razlog je povećanju ili smanjenju tjelesne težine. Bazalni metabolizam i termogeneza parametri su koji mogu samo u manjoj mjeri utjecati na promjenu tjelesne težine. S druge strane, pojedini hormonalni poremećaji predstavljaju složenije, jasne, uzroke za nastanak definiranih bolesti koje mogu dovesti do pojave pretilosti, ali tada liječenje obuhvaća i niz medikamentoznih ili operativnih zahvata. Procjena tjelesne težine može se izračunati jednadžbom koja pokazuje indeks tjelesne mase, BMI=tjelesna težina (kg)/visinom (m)2. Za muškarce i (žene) normalna tjelesna težina kreće se u rasponu BMI 20(19)-25(24), dok su vrijednosti indeksa iznad navedenih, znak povećane tjelesne mase.

Ono što se često zaboravlja kada se kreće u proljetno mršavljenje, jest da se hranom redovito unose organizmu neophodni nutrijenti,kao što su vitamini, minerali, fitoelementi, aminokiseline, masne kiseline, masnoće (kolesterol), važni za odvijanje fizioloških metaboličkih procesa. Znači, nedostatak esencijalnih nutrijenata može direktno utjecati na zdravlje svakoga tko prilikom dijetalne prehrane ne vodi računa o nadoknadi važnih elemenata. Suvremene prehrambene navike, gdje se hrana uzgaja uz pomoć pesticida i umjetnih gnojiva, te prolazi kroz razne procese obrade, niti prilikom redovitih dnevnih obroka ne zadovoljavaju sve potrebe organizma za vitaminima, mineralima i ostalim važnim nutrijentima, a nedostatak posebno dolazi do izražaja kod dijetalnih prehrambenih programa. Solgar multivitamnsko-multimineralne formulacije idealna su nadopuna dijetalnom režimu prehrane, ponajprije zato što se na jednostavan i dobro prihvaćen način pružaju dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata.

Multi nutrient  formula

Riječ je o jedinstvenom proizvodu snažnog stimulativnog djelovanja  za opće hranjenje organizma, dizanje imuniteta, otpornosti i svježine, te postizanje općeg dobrog stanja. Ovaj proizvod zbog svog bogatog sastava, s više od 50 najboljih sastojaka iz prirodnih izvora - vitamini B, C, D i E, alge klorela i spirulina, mlada pšenica, bioflavonoidi, minerali, oligoelementi, ekstrakti i enzimi iz 15 biljaka te omega 3 i omega 6, idealan je  za  osobe koje se hrane jednolično, koje imaju restriktivnu ili reduciranu prehranu, ili pak za osobe kojima su propisane kliničke dijete. Također, Solgar Multinutrient preporučuje se osobama koje zbog dijete ne doručkuju, a životni ritam ne dozvoljava više od jednog pravilnog obroka na dan. 

VM-75

VM-75 je visoko kvalitetna biološki izbalansirana formula vitamina i minerala namijenjena svima kod kojih je izražena povećana  potreba za nadomjesnom prehranom ili dopunskom vitaminizacijom. VM-75 učinkovita osigurava za organizam važne hranjive tvari, od vitamina i minerala, do elemenata u tragovima.

Najnovija tehnologija prema GMP standardima, koja je glavna odlika Solgarovih proizvoda, u VM-75 nudi  novi, patentirani, oblik keliranih minerala, poput željeza  u obliku bisgicinata, lako podnošljivog probavnom sustavu, bez  pojave konstipacije. Značajne količine vitamina B skupine podupiru  metabolizam masti ,ugljikohidrata i bjelančevina, te učinkovito metaboliziraju uzetu hranu, dok vitamin C uz prisustvo bioflavonoida, s kojima sinergistički djeluje, i hesperidina  - značajnog antioksidativna učinka, doprinosi očuvanju optimalnih razina kolesaterola, krvnog tlaka  i očuvanja gustoće kostiju.

Prenatal

Radi se o posebno formuliranom  vitaminsko- mineralnom  pripravku primarno namijenjenom trudnicama i dojiljama, ali i svim ženama u generativnoj dobi, pogotovo kada su na dijetalnom režimu prehrane s ciljem gubitka tjelesne težine. Kombinacija vitamina pridonosi očuvanju i poboljšanju funkcije imunološkog, kardiovaskularnog i neurološkog sustava ,a minerali u keliranom oblika omogućuju maksimalnu iskoristivost važna su podrška lokomotornom i hematopoetskom sustavu. Prenatal je obogaćen selenom  snažnim antioksidansom, L-asparaginskom kiselinom koja je odgovorna za izmjenu aniona i kationa na staničnoj membrane, te djeluje kao stimulirajući neurotransmiter u mozgu što umanjuje osjećaj umora, a neophodno željezo je u jedinstvenom obliku bisglicinata, zbog čega ne stvara konstipaciju i dobro se podnosi.

Saznajte više:
Multi nutrient  formula
VM-75
Prenatal


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

SVI ČLANCI.. • Dnevna nadoknada nutrijenata

  VM-75 visoko je učinkovita formula vitamina i minerala za sportaše i sve osobe s izraženom povećanom potrebom organizma zbog neurednog stila življenja i/ili nedostatne prehrane, te za osobe na dijeti. Vitamini i minerali formulirani su tako da omoguće maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese.
 • Imunitet

  Dolaskom hladnijeg vremena sve se češće javljaju simptomi prehlade i drugih oblika blažih infekcija, najčešće gornjeg dijela respiratornog sustava. Iako zapravo nema direktne veze između temperature okoline i razvoja zaraznih bolesti, posredno pothlađivanje organizma dovodi do slabljenja imunološkog odgovora na razne mikroorganizme iz okoline, tj. različite uzročnike upalnih promjena u dišnom, ali i u ostalim organskim sustavima, što dovodi razvoja bolesti i pratećih simptoma.
 • Kalcij

  Solgar u svojoj paleti ima nekoliko proizvoda s kalcijem, različitih s obzirom na oblik, dozu i kombinacije s drugim sastojcima
 • Nanotehnologija u službi zdravlja

  Unutar zahtjevne industrije dodataka prehrani Solgar se još od davne 1947., pa sve od današnjih dana, ističe svojim inovativnim i promišljenim pristupom stvaranju vrhunskih proizvoda. Nanotehnologija, tzv. tehnologija budućnosti, u Solgaru je već sada stvarnost.
 • Nutri Nano CoQ10 - nanotehnologija u službi zdravlja

  Nanotehnologija predstavlja molekularnu proizvodnju odnosno građenje stvari i predmeta na razini atoma, grupirajući pojedine atome i molekule, što u osnovi znači "precizno postavljanje pojedinačnih atoma na pravo mjesto". Riječ nanotehnologija proizlazi iz nanometra, što znači milijarditi dio metra, odnosno, nanometar je jedinica za duljinu koja iznosi milijunti dio milimetra. Slikovito možemo reći da je nanometar u odnosu prema milimetru tako velik kao nogometna lopta prema zemaljskoj kugli. Na toj duljini može se rasporediti otprilike 5-10 atoma jedan pored drugog.
 • Osteoartritis

  Za razliku od drugih glukozamina, Solgarov je biljnog porijekla kao i svi drugi sastojci u proizvodu, što ga čini prvim izborom za sve koji vode računa o svom zdravlju
 • Vene i venska cirkulacija

  Rezultati studija ukazuju na snažna anti-aterogena svojstva citrus bioflavonoida, uz hepatoprotektivni učinak (nema elevacije jetrenih enzima). Bioflavonoidi se, stoga, opravdano svrstavaju u skupinu najaktivnijih djelatnih tvari sa ciljanim učinkom na zaštitu krvnih žila.
 • Zdravo mršavljenje

  Solgar multivitaminsko-multimineralne formulacije idealna su nadopuna dijetalnom režimu prehrane, ponajprije zato što na jednostavan i dobro prihvaćen način pružaju dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata