SOLGAR PLUSSolgar Sabal palma, opuncija i likopen kompleks

Solgar Sabal palma, opuncija i likopen komplekssadrži jedinstvenu kombinaciju prirodnih sastojaka, nezasićenih masnih kiselina, sterola i minerala neophodnih za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja muškaraca srednje dobi

Benigna hiperplazija prostate (BHP) fiziološki je proces bujanja tkiva prostate koji najčešće počinje u četrdesetima, pa u pedesetima oko 50% muškaraca ima više ili manje izražene tegobe. Normalna prostata ima volumen oko 20-25 ccm, dok povećana može biti i preko 80 ccm. Simptomi najčešće ovise o veličini prostate, ali jednako tako i o smjeru rasta, a povećanje može biti u žljezdanom, ili pak vezivnom tkivu, što je važno zbog izbora terapije.

Najčešći simptomi javljaju se kao usporeno ili odgođeno mokrenje, slabi mlaz, nepotpuno pražnjenje (podražaj za mokrenjem odmah nakon mokrenja), isprekidanost (prekid mlaza tokom pražnjenja mjehura), kapanje (kapanje mokraće koje traje nekoliko sekundi pri kraju mokrenja, a znak je da detrusor više ne može zadržati jaki mlaz), nokturija (potreba za mokrenjem 2 do 3 puta tijekom noći), dizurija (bol pri mokrenju), hematurija (prisutnost krvi u mokraći), retencija mokraće (zastoj mokraće), učestalije mokrenje, urgentno mokrenje (jak i iznenadan podražaj za mokrenjem), inkontinencija (nekontrolirano istjecanje mokraće).

Nakon anamneze i postavljene sumnje na povećanu prostatu, kliničke pretrage uključuju digitorektalni pregled (pregled prostate prstom kroz zadnje crijevo) koji otkriva povećanu i mekanu prostatu, mjerenje brzine protoka urina (u muškaraca s BHP ona je manja od 10 ml u sekundi), mjerenje ostatnog urina (količina urina preostalog u mjehuru nakon mokrenja), ispitivanje tlaka urina tijekom mokrenja (može se izmjeriti tlak u mjehuru kako bi se potvrdila dijagnoza ili pronašla blokada), analizu urina da bi se provjerilo sadržava li krv,  ili je prisutna infekcija (urinokultura u slučaju infekcije), cistouretrogram, pretragu krvi na antigen specifičan za prostatu (PSA), te cistoskopiju - endoskopsko promatranje prostate i mjehura.

Prema potvrđenoj dijagnozi liječenje može biti konzervativno, gdje se uobičajeno propisuju alfa blokatori i lijekovi koji sprječavaju konverziju testosterona u dihidrotestosteron, te kirurški što uključuje i rizik od naknadne impotencije ili inkontinencije.

Solgar Sabal palma, opuncija i likopen komplekssadrži jedinstvenu kombinaciju prirodnih sastojaka, nezasićenih masnih kiselina, sterola i minerala neophodnih za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja muškaraca srednje dobi. Sabal palma ima dokazani preventivni i terapijski učinak, te  zajedno s opuncijom ublažava simptome benigne hiperplazije prostate (BHP) - olakšava mokrenje i smanjuje volumen prostate blokadom enzima 5-alfa reduktaze identičnim mehanizmom kao kod uobičajenih farmaceutskih lijekova za tu indikaciju, ali bez pratećih neugodnih nuspojava kao što su gubitak libida ili erektilna disfunkcija. Likopen ima zaštitnu funkciju i smanjuje rizik od razvoja karcinoma prostate.

Također, dodatak selena svojim sinergističkim djelovanjem doprinosi i smanjenom odlaganju kolesterola u stijenkama krvnih žila, čime smanjuje rizik od razvoja ishemijskih bolesti kardiovaskularnog sustava. Cink, uz selen, čini osnovu za bolje funkcioniranje imunološkog sustava tako da pospješuje učinkovitost T i B limfocita, pa time pomaže u obrani od raznih infekcija. Cink  ima i povoljan utjecaj na metabolizam glukoze, lipida i proteina što je neophodno za rad stanica i organa, te doprinosi boljim kognitivnim funkcijama.

Solgar Sabal palma, opuncija i likopen komplekssadrži nutrijente koji povoljno utječu na prevenciju i poboljšanje simptoma kod zdravstvenih tegoba većine muškaraca srednje dobi, kao što su hiperkolesterolemija, slabljenje imunološkog sustava te kognitivnih funkcija. Solgar Sabal palma opuncija i likopen kompleks proizveden je prema najvišim farmaceutskim GMP standardima i iz prirodnih sastojaka. Zato je idealan dodatak prehrani aktivnim zaposlenim muškarcima, ponajprije stoga, što se lijekovi propisuju isključivo nakon pojave simptoma, dakle nakon uznapredovale kliničke slike, a redovito uzimanje Solgar Sabal palma opuncija i likopen kompleksa prije pojave simptoma može kliničku sliku odgoditi za nekoliko godina… Na taj način Solgar Sabal palma,opuncija i likopen kompleks može doprinijeti očuvanju zdravlja i dužem periodu najviše razine kvalitete života, u poslovnom i privatnom segmentu.

Solgar Sabal palma, opuncija i likopen kompleks – saznajte više


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

SVI ČLANCI.. • Dnevna nadoknada nutrijenata

  VM-75 visoko je učinkovita formula vitamina i minerala za sportaše i sve osobe s izraženom povećanom potrebom organizma zbog neurednog stila življenja i/ili nedostatne prehrane, te za osobe na dijeti. Vitamini i minerali formulirani su tako da omoguće maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese.
 • Imunitet

  Dolaskom hladnijeg vremena sve se češće javljaju simptomi prehlade i drugih oblika blažih infekcija, najčešće gornjeg dijela respiratornog sustava. Iako zapravo nema direktne veze između temperature okoline i razvoja zaraznih bolesti, posredno pothlađivanje organizma dovodi do slabljenja imunološkog odgovora na razne mikroorganizme iz okoline, tj. različite uzročnike upalnih promjena u dišnom, ali i u ostalim organskim sustavima, što dovodi razvoja bolesti i pratećih simptoma.
 • Kalcij

  Solgar u svojoj paleti ima nekoliko proizvoda s kalcijem, različitih s obzirom na oblik, dozu i kombinacije s drugim sastojcima
 • Nanotehnologija u službi zdravlja

  Unutar zahtjevne industrije dodataka prehrani Solgar se još od davne 1947., pa sve od današnjih dana, ističe svojim inovativnim i promišljenim pristupom stvaranju vrhunskih proizvoda. Nanotehnologija, tzv. tehnologija budućnosti, u Solgaru je već sada stvarnost.
 • Nutri Nano CoQ10 - nanotehnologija u službi zdravlja

  Nanotehnologija predstavlja molekularnu proizvodnju odnosno građenje stvari i predmeta na razini atoma, grupirajući pojedine atome i molekule, što u osnovi znači "precizno postavljanje pojedinačnih atoma na pravo mjesto". Riječ nanotehnologija proizlazi iz nanometra, što znači milijarditi dio metra, odnosno, nanometar je jedinica za duljinu koja iznosi milijunti dio milimetra. Slikovito možemo reći da je nanometar u odnosu prema milimetru tako velik kao nogometna lopta prema zemaljskoj kugli. Na toj duljini može se rasporediti otprilike 5-10 atoma jedan pored drugog.
 • Osteoartritis

  Za razliku od drugih glukozamina, Solgarov je biljnog porijekla kao i svi drugi sastojci u proizvodu, što ga čini prvim izborom za sve koji vode računa o svom zdravlju
 • Vene i venska cirkulacija

  Rezultati studija ukazuju na snažna anti-aterogena svojstva citrus bioflavonoida, uz hepatoprotektivni učinak (nema elevacije jetrenih enzima). Bioflavonoidi se, stoga, opravdano svrstavaju u skupinu najaktivnijih djelatnih tvari sa ciljanim učinkom na zaštitu krvnih žila.
 • Zdravo mršavljenje

  Solgar multivitaminsko-multimineralne formulacije idealna su nadopuna dijetalnom režimu prehrane, ponajprije zato što na jednostavan i dobro prihvaćen način pružaju dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata