SOLGAR PLUSOsteoartritis

Za razliku od drugih glukozamina, Solgarov je biljnog porijekla kao i svi drugi sastojci u proizvodu, što ga čini prvim izborom za sve koji vode računa o svom zdravlju

Osteoartritis, kronična degenerativna bolest zglobova, jedna je od najčešćih degenerativnih bolesti uopće, a istraživanja pokazuju da preko 70% populacije starije od 60 godina pati zbog simptoma izazvanih ovim poremećajem koštano-zglobnog sustava. Sama patologija bolesti vezana je za gubitak hrskavice i okoštavanje zglobnih površina, što s progresijom bolesti prerasta u smanjenu pokretljivost u zglobovima, praćenu jakom boli kao najizraženijim simptomom. Bolest češće pogađa žene, i zahvaća velike zglobove: kuk, koljeno ili kralježnicu, uz karakterističnu jutarnju ukočenost.

Liječenje osteoartritisa uključuje konzervativnu terapiju lijekovima, fizikalne terapiju, pa sve do ortopedskih operativnih zahvata. Osnovna premisa u liječenju jest da bi terapijski postupci trebali pružati više koristi negoli štetnih nuspojava, što nije uvijek slučaj. Uobičajeno liječenje ne-steroidnim antireumaticima (NSAIDs) često je praćeno neželjenim učincima kao što su iritacija sluznice želuca (gastritis, ulkus), oštećenje bubrega i jetre, raznim alergijskim reakcijama, čestim krvarenjima praćenim nastankom većih ili manjih hematoma, i najvažnije, inhibicijom obnavljanja hrskavice što izravno pogoršava kliničku sliku osteoartritisa. S druge pak strane, operativni zahvati nose svoj specifični rizik, ali se prije toga moraju ispuniti kriteriji za operaciju, npr. zdravstveni status pacijenta ili tjelesna težina (operacija nije indicirana kod pacijenata sa prekomjernom tjelesnom težinom, sve veći zdravstveni ali i socio-kulturni problem).

Ciljevi kod liječenja osteoartritisa su: usporiti degenerativne procese u zglobovima, stimulirati obnovu hrskavice i nastanak hrskavičnih struktura, te smanjiti upalni proces.

Solgar biljni glukozamin/MSM kompleks u svakoj tableti sadrži jedinstvenu kombinaciju elemenata neophodnih za suzbijanje simptoma i bolju pokretljivost zglobova. Sinergističko djelovanje doprinosi većoj učinkovitosti negoli svaki element zasebno, bez rizika od nastanka neželjenih nuspojava.

Glukozaminje važan sastojak mukopolisaharida koji čine strukturu kosti, hrskavice, kože, noktiju, kose i ostalih tkiva. Hondrociti u zglobovima koriste glukozamin za proizvodnju glikozaminoglikana i glikoproteina koji potiču obnavljanje zglobova. Povećana čvrstoća hrskavice i vezivnog tkiva omogućuje veću pomičnost u zglobovima. Također, u zglobovima povećava viskoznost sinovijalne tekućine te tako olakšava pokrete, smanjuje bolove i upalne procese izazvane sportskim ozljedama ili starenjem.

MSM (Metil-sulfonil-metan)je najbogatiji prirodni izvor sumpora. U organizmu se gotovo polovica cjelokupnog sumpora nalazi u mišićima, koži i kostima. Kada kontinuirano opterećenje mišićnog i koštanog sustava uzrokuje otekline i bol, uslijed oštećenja stanica, sumpor može obnoviti rastezljivost i propusnost stanične stjenke i tako olakšati izlaz upalnih elemenata koji uzrokuju bol, npr. mliječne kiseline i toksina. Na taj način smanjuje tegobe kod artritisa i drugih oblika bolova u zglobovima.

Bijela vrbai njezin aktivni sastojak salicilni glikozid, izvor su salicilne kiseline koja ima protuupalno djelovanje. Analgetski učinak bijele vrbe nastupa sporije, ali i traje dulje od uobičajenih oblika acetil-salicilne kiseline.

Mangan pospješuje sintezu kolagena i mukopolisaharida, osnovnih sastojaka svih vezivnih tkiva te ima važnu ulogu u očuvanju cjelovitosti zglobova, uključujući vertebralne diskove. Tkivo zglobova izuzetno je osjetljivo na štetno djelovanje slobodnih radikala, a mangan kao glavni sastojak snažnog antioksidansa superoksid-dezmutaze (SOD), sprječava tako izazvanu destrukciju.

Vitamin C ima važnu ulogu u stvaranju kolagena i doprinosi bržoj i boljoj reparaciji vezivnog tkiva.

Sadržani glukozamin i MSM biljnog su porijekla, pa je proizvod pogodan za vegetarijance, vegane i za osobe koje su alergične na školjkaše, a formulirani su tako da omoguće maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese. Niz kliničkih studija potvrdilo je učinkovitost glukozamina u liječenju osteoartritisa, što ga čini optimalnim izborom u prevenciji ili pak terapiji početnih promjena u zglobovima. Mehanizam djelovanja dodataka prehrani, pa tako i Solgar glukozamin/MSM kompleksa primarno se temelji na poticanju prirodnih metaboličkih procesa u organizmu, uz minimalni rizik od nastanka neželjenih posljedica. Lijekovi pak, prirodne procese najčešće modificiraju prema željenim učincima, uz više ili manje izražene neželjene učinke. Djelovanje lijekova pokazuje rezultate u razmjerno kratkom vremenskom intervalu, dok je dodacima prehrani potrebno nešto više vremena da bi postigli fiziološku ravnotežu i određeni učinak u organizmu. Lijekovi stoga predstavljaju mogući izbor za kontrolu simptoma bolesti, a značaj dodataka prehrani leži u prevenciji koja se temelji na provođenju zdravih  životnih navika.

Stoga će i Solgar glukozamin/MSM kompleks najučinkovitije doprinijeti ublažavanju simptoma osteoartritisa prilikom kontinuiranog uzimanja prije ili neposredno nakon javljanja prvih simptoma bolesti, u vremenu neophodnom za odvijanje reverzibilnih procesa u oštećenim zglobovima.

Biljni glukozamin/ MSM kompleks – saznajte više


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

SVI ČLANCI.. • Dnevna nadoknada nutrijenata

  VM-75 visoko je učinkovita formula vitamina i minerala za sportaše i sve osobe s izraženom povećanom potrebom organizma zbog neurednog stila življenja i/ili nedostatne prehrane, te za osobe na dijeti. Vitamini i minerali formulirani su tako da omoguće maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese.
 • Imunitet

  Dolaskom hladnijeg vremena sve se češće javljaju simptomi prehlade i drugih oblika blažih infekcija, najčešće gornjeg dijela respiratornog sustava. Iako zapravo nema direktne veze između temperature okoline i razvoja zaraznih bolesti, posredno pothlađivanje organizma dovodi do slabljenja imunološkog odgovora na razne mikroorganizme iz okoline, tj. različite uzročnike upalnih promjena u dišnom, ali i u ostalim organskim sustavima, što dovodi razvoja bolesti i pratećih simptoma.
 • Kalcij

  Solgar u svojoj paleti ima nekoliko proizvoda s kalcijem, različitih s obzirom na oblik, dozu i kombinacije s drugim sastojcima
 • Nanotehnologija u službi zdravlja

  Unutar zahtjevne industrije dodataka prehrani Solgar se još od davne 1947., pa sve od današnjih dana, ističe svojim inovativnim i promišljenim pristupom stvaranju vrhunskih proizvoda. Nanotehnologija, tzv. tehnologija budućnosti, u Solgaru je već sada stvarnost.
 • Nutri Nano CoQ10 - nanotehnologija u službi zdravlja

  Nanotehnologija predstavlja molekularnu proizvodnju odnosno građenje stvari i predmeta na razini atoma, grupirajući pojedine atome i molekule, što u osnovi znači "precizno postavljanje pojedinačnih atoma na pravo mjesto". Riječ nanotehnologija proizlazi iz nanometra, što znači milijarditi dio metra, odnosno, nanometar je jedinica za duljinu koja iznosi milijunti dio milimetra. Slikovito možemo reći da je nanometar u odnosu prema milimetru tako velik kao nogometna lopta prema zemaljskoj kugli. Na toj duljini može se rasporediti otprilike 5-10 atoma jedan pored drugog.
 • Osteoartritis

  Za razliku od drugih glukozamina, Solgarov je biljnog porijekla kao i svi drugi sastojci u proizvodu, što ga čini prvim izborom za sve koji vode računa o svom zdravlju
 • Vene i venska cirkulacija

  Rezultati studija ukazuju na snažna anti-aterogena svojstva citrus bioflavonoida, uz hepatoprotektivni učinak (nema elevacije jetrenih enzima). Bioflavonoidi se, stoga, opravdano svrstavaju u skupinu najaktivnijih djelatnih tvari sa ciljanim učinkom na zaštitu krvnih žila.
 • Zdravo mršavljenje

  Solgar multivitaminsko-multimineralne formulacije idealna su nadopuna dijetalnom režimu prehrane, ponajprije zato što na jednostavan i dobro prihvaćen način pružaju dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata