SOLGAR PLUSNutri Nano CoQ10 - nanotehnologija u službi zdravlja

Nanotehnologija predstavlja molekularnu proizvodnju odnosno građenje stvari i predmeta na razini atoma, grupirajući pojedine atome i molekule, što u osnovi znači "precizno postavljanje pojedinačnih atoma na pravo mjesto". Riječ nanotehnologija proizlazi iz nanometra, što znači milijarditi dio metra, odnosno, nanometar je jedinica za duljinu koja iznosi milijunti dio milimetra. Slikovito možemo reći da je nanometar u odnosu prema milimetru tako velik kao nogometna lopta prema zemaljskoj kugli. Na toj duljini može se rasporediti otprilike 5-10 atoma jedan pored drugog.

Nano čestice su umanjene čestice nekog elementa koje su zadržale sva svojstva tog elementa ali i poprimile neka posebna svojstva od posebne važnosti za razvoj novih medicinskih standarda. Jedno od tih posebnih svojstava je i selektivno uništavanje određenih vrsta bakterija, virusa i gljivica na način blokiranja staničnog disanja. Učinak nano čestica zlata na karcinomske stanice otvara novo poglavlje pristupu liječenja malignih bolesti. Nano čestice pojedinih elemenata, prvenstveno bakra, srebra i zlata, počele su se primjenjivati gotovo u svim aspektima proizvodnje, tako da je nanotehnologija trenutno vodeća primjenjena znanost u svijetu. Zanimljivi su tekstilni nano materijali jer imaju svojstvo antibiotika bez loših negativnih učinaka, a k tomu, nano čestice zrače far-infrared zrake cijeljenja i povećavaju količinu aniona u tijelu što pogoduje zdravlju. Kanadski znanstvenici razvili su nano čestice koje su u laboratorijskim uvjetima uspješno uništavale stanice raka pluća.

Koenzim Q10 jedan je od najvažnijih čimbenika za pravilan rad stanica tj. proizvodnju ATP-a. Nalazi se u svim tkivima a posebice u srcu, jetri, bubrezima i gušterači, gdje je od iznimne važnosti za nastanak energije u stanicama tih organa, te u konačnici, i za fiziološke procese u tim strukturama. S godinama opada mogućnost stvaranja koenzima Q10, što za posljedicu ima i oslabljenu produkciju energije u stanicama, te njihovo propadanje. Stvaranje koenzima Q10 u 50-godišnjaka čak je 20-50% manje negoli u dvadesetgodišnjaka. Jednako tako, lijekovi poput statina ili pojedinih skupina antihipertenziva, nepovoljno utječu na prirodnu sintezu koenzima Q10 sprječavajući aktivnost enzima HMG CoA reduktaze, koji sudjeluje u konverziji HMG CoA u mevalonat, u kaskadi reakcija za sintezu kolesterola. Nadoknada koenzima Q10 potrebna je kako bi se usporili destruktivni procesi, i očuvala funkcija tkiva, ponajprije na staničnoj razini, u procesima oksidativne fosforilacije. Osim spomenutih učinaka koenzim Q10 djeluje kao snažan antioksidans čime sudjeluje u sprječavanju oštećenja nastalih djelovanjem endogeno ili egzogeno stvorenih slobodnih radikala. Taj se učinak najbolje manifestira u kardiovaskularnom sustavu gdje koenzim Q10 štiti LDL kolesterol od peroksidacije, i posljedično, stvaranja aterosklerotskih plakova na krvnim žilama. Posebnu korist od koenzima Q10 imaju i sportaši jer povećava trenažne kapacitete, ali jednako tako povoljno djeluje na hvatanje slobodnih radikala koji se ubrzano stvaraju prilikom aerobnih vježbi. Zbog facilitacije konverzije masti u ATP učinkovito doprinosi boljoj kontroli tjelesne težine. Koenzim Q10 je vitaminima slična tvar, topiva u mastima, velike molekularne mase. Sve navedeno otežava apsorpciju i bioraspoloživost koenzima Q10. Za razliku od uobičajenih formulacija Q10 u obliku praha ili kapsula na uljnoj bazi, CoQ10 Nutri Nano je patentirani oblik Q10 koji pruža znatno bolju bioraspoloživost, i predstavlja prirodan proces, identičan apsorpciji masti koja se uobičajeno unosi hranom, te omogućuje iskorištenje Q10 tamo gdje je i potrebno – u stanici.

Korištenjem nanotehnologije molekule Q10 transformiraju se u ambifilne molekule, topive u vodi i mastima. Površina molekule prekrivena je micelima, nanočesticama topivim u vodi, koji prenose molekulu Q10 direktno do mjesta djelovanja, te na taj način omogućuju bržu i veću apsorpciju. Ovaj patentirani i nagrađivani mehanizam djelovanja, čini CoQ10 Nutri Nano, kao i tvrtku Solgar vodećim Svjetskim autoritetom iz područja dodataka prehrani.

Nutri Nano CoQ10  - saznajte više


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

SVI ČLANCI.. • Dnevna nadoknada nutrijenata

  VM-75 visoko je učinkovita formula vitamina i minerala za sportaše i sve osobe s izraženom povećanom potrebom organizma zbog neurednog stila življenja i/ili nedostatne prehrane, te za osobe na dijeti. Vitamini i minerali formulirani su tako da omoguće maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese.
 • Imunitet

  Dolaskom hladnijeg vremena sve se češće javljaju simptomi prehlade i drugih oblika blažih infekcija, najčešće gornjeg dijela respiratornog sustava. Iako zapravo nema direktne veze između temperature okoline i razvoja zaraznih bolesti, posredno pothlađivanje organizma dovodi do slabljenja imunološkog odgovora na razne mikroorganizme iz okoline, tj. različite uzročnike upalnih promjena u dišnom, ali i u ostalim organskim sustavima, što dovodi razvoja bolesti i pratećih simptoma.
 • Kalcij

  Solgar u svojoj paleti ima nekoliko proizvoda s kalcijem, različitih s obzirom na oblik, dozu i kombinacije s drugim sastojcima
 • Nanotehnologija u službi zdravlja

  Unutar zahtjevne industrije dodataka prehrani Solgar se još od davne 1947., pa sve od današnjih dana, ističe svojim inovativnim i promišljenim pristupom stvaranju vrhunskih proizvoda. Nanotehnologija, tzv. tehnologija budućnosti, u Solgaru je već sada stvarnost.
 • Nutri Nano CoQ10 - nanotehnologija u službi zdravlja

  Nanotehnologija predstavlja molekularnu proizvodnju odnosno građenje stvari i predmeta na razini atoma, grupirajući pojedine atome i molekule, što u osnovi znači "precizno postavljanje pojedinačnih atoma na pravo mjesto". Riječ nanotehnologija proizlazi iz nanometra, što znači milijarditi dio metra, odnosno, nanometar je jedinica za duljinu koja iznosi milijunti dio milimetra. Slikovito možemo reći da je nanometar u odnosu prema milimetru tako velik kao nogometna lopta prema zemaljskoj kugli. Na toj duljini može se rasporediti otprilike 5-10 atoma jedan pored drugog.
 • Osteoartritis

  Za razliku od drugih glukozamina, Solgarov je biljnog porijekla kao i svi drugi sastojci u proizvodu, što ga čini prvim izborom za sve koji vode računa o svom zdravlju
 • Vene i venska cirkulacija

  Rezultati studija ukazuju na snažna anti-aterogena svojstva citrus bioflavonoida, uz hepatoprotektivni učinak (nema elevacije jetrenih enzima). Bioflavonoidi se, stoga, opravdano svrstavaju u skupinu najaktivnijih djelatnih tvari sa ciljanim učinkom na zaštitu krvnih žila.
 • Zdravo mršavljenje

  Solgar multivitaminsko-multimineralne formulacije idealna su nadopuna dijetalnom režimu prehrane, ponajprije zato što na jednostavan i dobro prihvaćen način pružaju dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata