SOLGAR PLUSNanotehnologija u službi zdravlja

Unutar zahtjevne industrije dodataka prehrani Solgar se još od davne 1947., pa sve od današnjih dana, ističe svojim inovativnim i promišljenim pristupom stvaranju vrhunskih proizvoda. Nanotehnologija, tzv. tehnologija budućnosti, u Solgaru je već sada stvarnost.

Kvaliteta bez kompromisa osnovni je kriterij na kojem je tvrtka Solgar izgradila i sačuvala svoj status vodećeg proizvođača dodataka prehrani. U suvremenim R&D pogonima, koji ispunjavaju najviše standarde farmaceutske industrije, proizvode se mineralne, vitaminske, enzimatske i ostale formulacije s raznim neophodnim nutrijentima. Nanotehnologija - za većinu proizvođača još uvijek tehnologija budućnosti, u

Solgaru je već sada stvarnost. Najzahtjevnijim korisnicima dodataka prehrani Solgar nudi Nutri-Nano™ CoQ-10, oblik koenzima Q10 koji omogućuje dosad nezabilježenu bioraspoloživost ove složene molekule.

Nanotehnologija

Nanotehnologija ili molekularna proizvodnja, specifična je upravo po građenju stvari i predmeta na razini atoma. Nanotehnologija grupira pojedine atome i molekule, tj. “precizno postavlja pojedinačne atome na pravo mjesto”. Riječ nanotehnologija proizlazi iz riječi nanometar - što je jedinica za duljinu koja iznosi milijunti dio milimetra, tj. milijarditi dio metra. Slikovito se može opisati da je nanometar u odnosu prema milimetru tako velik kao nogometna lopta prema zemaljskoj kugli. Na toj duljini može se rasporediti otprilike 5-10 atoma jedan pored drugog.

Nano čestice

Nano čestice su umanjene čestice nekog elementa koje su zadržale sva svojstva tog elementa, ali i poprimile neka dodatna svojstva od posebne važnosti za razvoj novih medicinskih standarda. Jedno od tih posebnih svojstava je i selektivno uništavanje određenih vrsta bakterija, virusa i gljivica. Na primjer, kanadski znanstvenici razvili su nano čestice koje su u laboratorijskim uvjetima uspješno uništavale stanice raka pluća. Učinak nano čestica zlata na karcinomske stanice otvara novo poglavlje u pristupu liječenja malignih bolesti. Nano čestice pojedinih elemenata, prvenstveno bakra, srebra i zlata, počele su se primjenjivati gotovo u svim aspektima proizvodnje, tako da je nanotehnologija trenutno vodeća primjenjena znanost u svijetu. Zanimljivi su i tekstilni nano materijali, jer imaju svojstvo antibiotika bez loših negativnih učinaka. Osim toga, nano čestice zrače far-infrared zrake cijeljenja te povećavaju količinu aniona u tijelu što pogoduje zdravlju.

Koenzim Q10

Koenzim Q10 je vitaminima slična tvar, topiva u mastima, velike molekularne mase. Jedan je od najvažnijih čimbenika za pravilan rad stanica tj. proizvodnju ATP-a. Nalazi se u svim tkivima u tijelu, a posebno u srcu, jetri, bubrezima i gušterači. Od iznimne je važnosti za nastanak energije u stanicama tih organa, a u konačnici i za fiziološke procese u tim strukturama. S godinama pada mogućnost stvaranja koenzima Q10 u ljudskom tijelu, što za posljedicu ima i oslabljenu produkciju energije u stanicama te njihovo propadanje. Također upotreba nekih lijekova, npr. statina, beta blokatora i nekih hipoglikemika dovodi do supresije produkcije CoQ10 čime dodatno produbljuje deficit koenzima, te tako uzrokuje brži razvoj neurodegenerativnih i kardiovaskularnih bolesti. Te su bolesti kao i spomenuti lijekovi karakteristični za stariju dob, što skupinu čini posebno vulnerabilnom na nedostatak koenzima Q10. Izuzetnu korist od peroralnog oblika CoQ10 imaju i sportaši zbog povećane potrebe za stvaranjem stanične energije (ATP-a). Kako bi se usporili destruktivni procesi i očuvala funkcija tkiva kod pojačanih napora, potrebna je nadoknada koenzima Q10. Na žalost, koenzim Q10 se teško apsorbira i slabo je bioraspoloživ.

Nutri-NanoCoQ-10

Za razliku od uobičajenih formulacija CoQ10 u obliku praha ili kapsula na uljnoj bazi, Nutri-Nano™ CoQ-10 iz Solgara patentirani je oblik CoQ10 koji pruža znatno veću bioraspoloživost. Naime, korištenjem nanotehnologije molekule Q10 transformiraju se u ambifilne molekule veličine 30 nm, topive u vodi i mastima. Površina molekule Nutri-Nano™ CoQ-10 prekrivena je micelima, nanočesticama topivim u vodi, koje prenose molekulu CoQ10 direktno do mjesta djelovanja te na taj način omoguĘuju bržu i veću apsorpciju. Mehanizam apsorpcije Nutri-

Nano™ Co-Q10 prirodan je proces, identičan apsorpciji masti koja se uobičajeno unosi hranom, pri čemu žućne soli imaju ključnu ulogu u transportu kroz stijenku crijeva. Ovaj patentirani i nagrađivani mehanizam

djelovanja, čini Nutri-Nano™ CoQ-10 vodećim proizvodom među konkurencijom, a Solgar je korištenjem nanotehnologije potvrdio svoje mjesto kao vodeći svjetski autoritet na području dodataka prehrani.

Nutri Nano CoQ10 – saznajte više


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

SVI ČLANCI.. • Dnevna nadoknada nutrijenata

  VM-75 visoko je učinkovita formula vitamina i minerala za sportaše i sve osobe s izraženom povećanom potrebom organizma zbog neurednog stila življenja i/ili nedostatne prehrane, te za osobe na dijeti. Vitamini i minerali formulirani su tako da omoguće maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese.
 • Imunitet

  Dolaskom hladnijeg vremena sve se češće javljaju simptomi prehlade i drugih oblika blažih infekcija, najčešće gornjeg dijela respiratornog sustava. Iako zapravo nema direktne veze između temperature okoline i razvoja zaraznih bolesti, posredno pothlađivanje organizma dovodi do slabljenja imunološkog odgovora na razne mikroorganizme iz okoline, tj. različite uzročnike upalnih promjena u dišnom, ali i u ostalim organskim sustavima, što dovodi razvoja bolesti i pratećih simptoma.
 • Kalcij

  Solgar u svojoj paleti ima nekoliko proizvoda s kalcijem, različitih s obzirom na oblik, dozu i kombinacije s drugim sastojcima
 • Nanotehnologija u službi zdravlja

  Unutar zahtjevne industrije dodataka prehrani Solgar se još od davne 1947., pa sve od današnjih dana, ističe svojim inovativnim i promišljenim pristupom stvaranju vrhunskih proizvoda. Nanotehnologija, tzv. tehnologija budućnosti, u Solgaru je već sada stvarnost.
 • Nutri Nano CoQ10 - nanotehnologija u službi zdravlja

  Nanotehnologija predstavlja molekularnu proizvodnju odnosno građenje stvari i predmeta na razini atoma, grupirajući pojedine atome i molekule, što u osnovi znači "precizno postavljanje pojedinačnih atoma na pravo mjesto". Riječ nanotehnologija proizlazi iz nanometra, što znači milijarditi dio metra, odnosno, nanometar je jedinica za duljinu koja iznosi milijunti dio milimetra. Slikovito možemo reći da je nanometar u odnosu prema milimetru tako velik kao nogometna lopta prema zemaljskoj kugli. Na toj duljini može se rasporediti otprilike 5-10 atoma jedan pored drugog.
 • Osteoartritis

  Za razliku od drugih glukozamina, Solgarov je biljnog porijekla kao i svi drugi sastojci u proizvodu, što ga čini prvim izborom za sve koji vode računa o svom zdravlju
 • Vene i venska cirkulacija

  Rezultati studija ukazuju na snažna anti-aterogena svojstva citrus bioflavonoida, uz hepatoprotektivni učinak (nema elevacije jetrenih enzima). Bioflavonoidi se, stoga, opravdano svrstavaju u skupinu najaktivnijih djelatnih tvari sa ciljanim učinkom na zaštitu krvnih žila.
 • Zdravo mršavljenje

  Solgar multivitaminsko-multimineralne formulacije idealna su nadopuna dijetalnom režimu prehrane, ponajprije zato što na jednostavan i dobro prihvaćen način pružaju dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata