SOLGAR PLUSDnevna nadoknada nutrijenata

VM-75 visoko je učinkovita formula vitamina i minerala za sportaše i sve osobe s izraženom povećanom potrebom organizma zbog neurednog stila življenja i/ili nedostatne prehrane, te za osobe na dijeti. Vitamini i minerali formulirani su tako da omoguće maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese.

Mehanizam djelovanja dodataka prehrani primarno se temelji na poticanju prirodnih metaboličkih procesa u organizmu, uz minimalni rizik od nastanka neželjenih posljedica. Lijekovi pak, prirodne procese najčešće modificiraju prema željenim učincima, uz više ili manje izražene neželjene učinke. Djelovanje lijekova pokazuje rezultate u razmjerno kratkom vremenskom intervalu, dok je dodacima prehrani potrebno nešto više vremena da bi postigli fiziološku ravnotežu i određeni učinak u organizmu. Lijekovi stoga predstavljaju mogući izbor za kontrolu simptoma i bolesti, a značaj dodataka prehrani leži u prevenciji koja se temelji na provođenju zdravih  životnih navika.

Sveobuhvatne multivitaminsko-multimineralne formule na jednostavan i dobro prihvaćen način pružaju dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata, a njihovim redovitim korištenjem, prije razvoja početnih promjena na organskim sustavima, klinička manifestacija i pojava prvih simptoma bolesti može se odgoditi za više od deset godina. Kako se kronični fiziološki i patološki procesi odvijaju vrlo polako, u nekim slučajevima potrebno je još desetak godina od pojave simptoma do kliničke slike razvijene bolesti, ili stanja. Važno je stoga, zaključiti, da redovito korištenje dodataka prehrani može znatno usporiti, ili čak zaustaviti kronične procese te tako doprinijeti poboljšanju kvalitete života svih dobnih skupina.

Elementi sadržani u vrhunskoj  Solgar multivitaminsko-multimineralnoj (MVM) formuli VM-75 su vitamini A, B kompleks (tiamin, riboflavin, niacin i/ili niacinamid, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina, cijankobalamin), vitamin C, vitamin D i vitamin E, te minerali kalcij, magnezij, cink, jod, selen, bakar, krom, bor i željezo, a količine navedenih elemenata, ali i ostalih sastojaka, u samo jednoj tableti, dostatne su za nadoknadu dnevnih potreba pri povećanim psihofizičkim naporima. Uzimanje jedne tablete na dan važno je zbog činjenice da jednostavnost doziranja znatno utječe na suradljivost i redovito uzimanje suplemenata.

VM-75 visoko je učinkovita formula vitamina i minerala za sportaše i sve osobe s izraženom povećanom potrebom organizma zbog neurednog stila življenja i/ili nedostatne prehrane, te za osobe na dijeti. Vitamini i minerali formulirani su tako da omoguće maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese.

Među mineralima, posebno treba izdvojiti jedinstveno kelirano željezo u formi bisglicinata koje ne izaziva konstipaciju, te bor koji je od izuzetne važnosti za kosti i zglobove. Naziv VM-75 dolazi od količine 75 mg za većinu iz skupine B vitamina koji ima važnu ulogu u organizmu, ponajprije na metaboličke procese, ali i na procese u samim stanicama, dok je djelovanje vitamina C sinergistički upotpunjeno dodatkom bioflavonoida. Hesperidin je flavonoid koji djeluje kao snažan antioksidans, s povoljnim učinkom na smanjenje kolesterola i krvnog tlaka, te očuvanje gustoće kostiju. Vitamin E sprječava oksidaciju masnih kiselina, čije cijepanje može izazvati potencijalno opasne interakcije, jednako kao i prirodni beta karoten. Prirodni beta karoten, osim toga, sudjeluje u zaštiti staničnih membrana i pospješuje učinkovitost imunološkog sustava.  Formula sadrži i vitamin D koji je uključen u niz metaboličkih procesa povezanih s pravilnim funkcioniranjem različitih organskih sustava npr. pluća, bubrega, jetre, gušterače, ili štitnjače, a povećana potreba za njim izražena je tijekom zimskih mjeseci kada ja zbog manjka sunca smanjena produkcija u koži. Selen, krom, bakar, cink i kalcij upotpunjuju iznimno učinkovitu formulu i sudjeluju u izgradnji snažnih antioksidativnih enzima glutation-peroksidaze i superoksid-dezmutaze, te tako sprječavaju oštećenja uzrokovana djelovanjem endogenih i egzogenih slobodnih radikala. Također, potiču detoksifikacijske procese u jetri, zaštitu očiju, kontrolu glikemije, aktivnost imunološkog i zaštitu kardiovaskularnog sustava, izgradnju kostiju, rad mišića i kognitivne funkcije.

Sinergističko djelovanje svih sastojaka omogućuje da VM-75 ima veću učinkovitost nego svaki element zasebno. Redovito uzimanje jedne tablete Solgar VM-75 na dan, može se preporučiti odraslim korisnicima svih dobnih skupina, neovisno o zatečenom zdravstvenom statusu. Osobe koje su svakodnevno izložene povećanom fizičkom opterećenju i/ili stresu, s više ili manje izraženim simptomima kroničnih promjena, mogu uzimanjem jedne tablete VM-75 dnevno, znatno osnažiti prirodnu sposobnost organizma u očuvanju fizioloških i usporavanju patoloških procesa. Najveću korist imat će osobe koje su na vrijeme, u punom zdravlju, prepoznale važnost prevencije i učinkovitost dodataka prehrani u unaprjeđenju zdravlja i zadržavanju visoke razine kvalitete života.

Solgar VM-75 rezultat je rada vrhunskih stručnjaka, koji su koristeći najbolje sirovine i napredne tehnološke metode, ispunili Solgar standarde kvalitete i zadovoljili najviše nutricionističke zahtjeve.

VM-75 – saznajte više


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

SVI ČLANCI.. • Dnevna nadoknada nutrijenata

  VM-75 visoko je učinkovita formula vitamina i minerala za sportaše i sve osobe s izraženom povećanom potrebom organizma zbog neurednog stila življenja i/ili nedostatne prehrane, te za osobe na dijeti. Vitamini i minerali formulirani su tako da omoguće maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese.
 • Imunitet

  Dolaskom hladnijeg vremena sve se češće javljaju simptomi prehlade i drugih oblika blažih infekcija, najčešće gornjeg dijela respiratornog sustava. Iako zapravo nema direktne veze između temperature okoline i razvoja zaraznih bolesti, posredno pothlađivanje organizma dovodi do slabljenja imunološkog odgovora na razne mikroorganizme iz okoline, tj. različite uzročnike upalnih promjena u dišnom, ali i u ostalim organskim sustavima, što dovodi razvoja bolesti i pratećih simptoma.
 • Kalcij

  Solgar u svojoj paleti ima nekoliko proizvoda s kalcijem, različitih s obzirom na oblik, dozu i kombinacije s drugim sastojcima
 • Nanotehnologija u službi zdravlja

  Unutar zahtjevne industrije dodataka prehrani Solgar se još od davne 1947., pa sve od današnjih dana, ističe svojim inovativnim i promišljenim pristupom stvaranju vrhunskih proizvoda. Nanotehnologija, tzv. tehnologija budućnosti, u Solgaru je već sada stvarnost.
 • Nutri Nano CoQ10 - nanotehnologija u službi zdravlja

  Nanotehnologija predstavlja molekularnu proizvodnju odnosno građenje stvari i predmeta na razini atoma, grupirajući pojedine atome i molekule, što u osnovi znači "precizno postavljanje pojedinačnih atoma na pravo mjesto". Riječ nanotehnologija proizlazi iz nanometra, što znači milijarditi dio metra, odnosno, nanometar je jedinica za duljinu koja iznosi milijunti dio milimetra. Slikovito možemo reći da je nanometar u odnosu prema milimetru tako velik kao nogometna lopta prema zemaljskoj kugli. Na toj duljini može se rasporediti otprilike 5-10 atoma jedan pored drugog.
 • Osteoartritis

  Za razliku od drugih glukozamina, Solgarov je biljnog porijekla kao i svi drugi sastojci u proizvodu, što ga čini prvim izborom za sve koji vode računa o svom zdravlju
 • Vene i venska cirkulacija

  Rezultati studija ukazuju na snažna anti-aterogena svojstva citrus bioflavonoida, uz hepatoprotektivni učinak (nema elevacije jetrenih enzima). Bioflavonoidi se, stoga, opravdano svrstavaju u skupinu najaktivnijih djelatnih tvari sa ciljanim učinkom na zaštitu krvnih žila.
 • Zdravo mršavljenje

  Solgar multivitaminsko-multimineralne formulacije idealna su nadopuna dijetalnom režimu prehrane, ponajprije zato što na jednostavan i dobro prihvaćen način pružaju dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata